Datingtips

Waar moet je rekening mee houden als je online gaat daten?

Als alleenstaande ouder is het een hele stap en een hoop geregel om (weer) te gaan daten. Waar kom je leuke singles tegen die open staan voor een serieuze relatie met iemand die kinderen heeft? Je wilt niet achteraf horen dat degene die jij wel ziet zitten, niet zit te wachten op iemand die kinderen heeft. Op AlleenstaandeOuders.com proberen wij gelijkgestemden bij elkaar te brengen zodat je je geen zorgen hoeft te maken of iemand open staat voor het aangaan van een serieuze relatie met een single ouder. Hieronder hebben wij een aantal datingtips voor jou op een rijtje gezet als je straks online gaat daten.

• Begin rustig en wees alert

Ga niet te haastig op zoek naar een leuke date, geef jezelf wat tijd om het online daten te ontdekken en de ander te leren kennen. Luister goed naar je eigen gevoel en ga niet te snel over tot het delen van contactgegevens.

• Heb geduld

Net als in het echte leven heeft het opbouwen van een goede relatie met iemand tijd nodig. Laat je niet ontmoedigen door dates die toch niet helemaal je verwachting waarmaken of waar de klik mist. Hoe dan ook, je zal iemand leuks tegenkomen in jouw reis op zoek naar de liefde, just enjoy the ride!

• Durf de eerste stap te zetten

Bij het online daten mis je het maken van oogcontact en kan je elkaars lichaamstaal niet aflezen, hierdoor moet je je interesse anders kenbaar maken. Het zou jammer zijn als je een potentiële date misloopt. Laat daarom weten of je zijn/haar profiel leuk vindt en toon interesse door een berichtje te sturen over iets leuks of interessants wat je op het profiel hebt gezien. Je weet maar nooit waar jouw eerste stap toe zal leiden!

• Toon interesse

Bij het online daten kan het voorkomen dat een gesprek in de chat even stil valt. Relax, want het is heel normaal om even een stilte in je chat te hebben. Wees niet te gehaast om het gesprek gaande te houden want dat kan verkeerd overkomen. Een beetje hard to get spelen kan geen kwaad. Echter, wacht niet té lang. Als een stilte lang duurt, kan je proberen een open vraag te stellen over interesses die je op zijn/haar profiel bent tegengekomen. Doe dit wel vanuit de insteek dat je de ander beter wilt leren kennen. Merk je dat jouw interesse er niet meer is dan is het helemaal niet erg om het gesprek te beëindigen, wees hierin eerlijk en respectvol.

• Heb een leuke tijd en maak plezier

Dat is tenslotte ook één van de doelen bij online daten. Ontmoet leuke mensen en maak plezier, even wat tijd en aandacht voor jezelf in een andere rol als moeder of vader van. Het kan zijn dat er geen relatie voortkomt uit jullie date maar wellicht dat je er een leuke vriendschap aan overhoudt.

Schrijf je gratis in
Minimaal 1 hoofdletter Minimaal 1 kleine letter Minimaal 1 cijfer
Minimaal 1 speciaal karakter Minimaal 8 tekens lang
De algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing.